Mejeridirektør Poul Pedersen har meddelt bestyrelsen for Thise, at den skal i gang med at finde hans afløser. Målet er at forlade et langt arbejdsliv på mejeriet, inden han fylder 68 år i september. Arkivfoto

Vagtskifte på mejeriet: Mr. Thise stempler ud

Poul Pedersen har meddelt, at han forlader direktørstolen på Thise Mejeri, når der er fundet en afløser for ham. Målet er, at en ny kan tiltræde 1. august

ERHVERV Administrerende direktør på Thise Mejeri, 67-årige Poul Pedersen, meddelte for et års tid siden sin formand, at det var ved at være tid til at finde en afløser til direktørstolen, fordi han selv ønskede at trække sig tilbage, inden han rundede de 68 år. Det gør han til september.

Derfor er bestyrelsen nu gået i gang med en rekrutteringsproces for at finde en, der kan træde i de store fodspor, som Poul Pedersen efterlader sig.

Poul Pedersen har nemlig gennem godt 30 år ført Thise Mejeri frem fra at være et lille landsbymejeri til at være en virksomhed, der også opererer på de globale markeder. Sammen med sine knap 300 medarbejdere præsterede han i det seneste offentliggjorte regnskab at fremvise en omsætning på 1,203 milliarder kroner og et overskud 26,7 millioner kroner.

- Jeg vil gerne her fra, mens jeg har tænder i munden, og det har jeg heldigvis stadig. Det er bedre, at man selv går, end at man bliver bedt om at gå. Jeg tror, det er tiden nu. Jeg er 67 år, og det vil være korrekt af mig at sige, at nu går Poul Pedersen til vagtskifte, siger han.

Læs også
Navnenyt

Fra Wales til Japan: Lokalt mejeri er ude i den store verden

- Det har bestemt ikke været en nem beslutning for mig at indstille mit virke på Thise Mejeri. Mejeriet har jo fyldt utroligt meget i mit liv, ja i hele min families liv, idet min kone, Winnie, administrationschef på mejeriet, har fulgt mig troligt på arbejde igennem mere end 30 år. Og vores tre børn har alle lært ”arbejdets glæde” på mejeriet. Men når jeg tænker tilbage, fyldes jeg med glæde, stolthed og taknemmelighed over, hvad vi andelshavere og mejeriansatte i fællesskab har udrettet - og hvad vi udretter i dag, lyder det fra Poul Pedersen i en pressemeddelelse.

- Vi har været med til at skrive dansk mejerihistorie i de sidste 30 år. Vi har blandt andet bidraget til at punktere myten om, at man skal være meget stor og stærk for at overleve i den benhårde konkurrence på hjemmemarkedet og på eksportmarkederne. Vi har overlevet, vi har udviklet os, og vi er vokset meget, men vi er stadigvæk en meget lille spiller på det internationale marked. Det har vi det rigtig fint med, fortæller Poul Pedersen og fortsætter:

- Som en afledt konsekvens af mejeriets succes er der fortsat liv og udvikling i min fødeby Thise. Og det er jeg næsten helt stolt af.

Hos formand for mejeriet, Arne Bisgaard, er der forståelse for hans beslutning.

- Poul Pedersen har gjort en kæmpe forskel, og selvom det er svært, respekterer vi, at Poul har vurderet, at tidspunktet nu er det rigtige til, at en efterfølger kan tage over, siger han.

Læs også
Navnenyt

Klart budskab fra Thise til Christiansborg: - Gør nu det, I gik til valg på

Indlæser debat