Over sommeren har rejsende mellem Ringsted og Roskilde skulle med togbus på grund af sporarbejde. (Arkivfoto).

Sjællandsk sporarbejde forsinkes to dage - tusindvis påvirkes

Omkring 10.000 passagerer per dag bliver påvirket af forsinket sporarbejde mellem Roskilde og Ringsted.

KØBENHAVN Siden 16. juli har der været sporarbejde på strækningen mellem Roskilde og Ringsted, hvor togbusser i stedet har været indsat.

Efter planen skulle togene igen have kørt fra mandag morgen, men Banedanmarks sporarbejde er blevet forsinket med yderligere to dage.

Derfor kan der først delvist køre tog igen onsdag morgen.

Det oplyser Tony Bispekov, informationschef i DSB.

- Vi kan forstå på Banedanmark, at det har at gøre med den entreprenør, som arbejder på strækningen, der er blevet forsinket.

- Det er vi selvfølgelig rigtig ærgerlige over – ikke mindst på grund af, at der er cirka 10.000 passagerer, der dagligt bliver påvirket af den her forsinkelse, siger Tony Bispekov.

DSB fik meldingen "lidt over middag" lørdag fra Banedanmark.

- Derfor er DSB nu i gang med at bestille togbusser, så der fortsat kan køre togbusser på strækningen mandag morgen.

Informationschefen har også været i kontakt med flere pendlere, der naturligvis er kede af forsinkelsen.

- Det er de også, fordi mandag markerer for mange en tilbagevenden efter ferie, og derfor er der også en forventning om, at der kommer flere passagerer fra mandag, siger Tony Bispeskov.

I et opslag på Twitter begrunder Banedanmark forsinkelsen med "kapacitetsudfordringer hos entreprenøren".

Sommerens sporarbejde på strækningen skyldes, at blandt andet skinner, sporskifter, sveller og ballast er slidte og derfor skal fornys.

Arbejdet foregår over flere perioder, men kun denne sommer har strækningen været helt lukket. Når sporarbejdet fortsætter i sommeren og efteråret næste år vil et enkelt spor være åben for togtrafik.

Når sporarbejdet er færdiggjort vil det betyde kortere rejsetid, da de hidtidige hastighedsnedsættelser på strækningen skyldes sporets tilstand.

/ritzau/

Indlæser debat