Medarbejdere på HKscan. Arkivfoto.

Ugens Overblik: Dantherm mangler arbejdskraft, direktør møder Obama, og lokalt bryggeri samler 1,25 millioner

Her er ugens vigtigste nyheder, som vi har delt med jer på Erhvervsnyt Skive.

Fur Bryghus kunne sende 1,25 millioner videre til Børnecancerfonden efter at have haft en succesfuld kampagne med en ny øl-serie udviklet sammen med Team Rynkeby Vestjylland.

Øl-serien blev kaldt for "LIV" og fortalte sin helt egen historie med de tre øl, som serien bestod af. Gaveæsken var kun på markedet fra den 15. januar til den 15. marts.

Læs også
Nyheder

Tog kegler inden øllet var brygget: Ny øl-serie skaffede 1,25 millioner

Dantherm har haft en periode med stor vækst efter at have flyttet produktion fra England til Skive og opkøbt den tyske konkurrent Trotec.

Virksomheden mangler nu massiv arbejdskraft, og det er hovedsageligt ufaglært arbejde.

- Vi har meget høj aktivitet på vores fabrik her i Skive, hvor vi har vores største fabrik. Alene fra fabrikken i Skive sælger vi for cirka 370 millioner kroner hvert år, og vi har på nuværende tidspunkt 260 medarbejdere. Vi forventer at skulle bruge mindst 30 nye medarbejdere hen over sommer/efterår, siger Bjarke Brøns, administrerende direktør i Dantherm.

Læs også
Nyheder

Mangler 30 medarbejdere: Dantherm har opkøbt tysk virksomhed

Brugsuddeleren i Balling og Omegns Brugsforening Mikkel Janum trækker sig nu ud af en række caféer kun halvanden år efter overtagelsen.

- Cafédriften tager mere af min tid, end jeg egentlig troede. Tre brugser og at drive café samtidig. Dét må jeg erkende, at det rækker min tid ikke til, siger Mikkel Janum.

Læs også
Nyheder

Brugsuddeler er ude af caféprojekt: - Det tager for meget tid

Det er ikke hver dag man møder en kendt, og specielt ikke af denne kaliber. I september 2019 mødte og talte Adam Foss, administrerende direktør hos Fossflakes A/S, med Barack Obama, da han var på besøg i Musikkens Hus i Aalborg.

- Det foregår sådan, at vi får 20 sekunder med ham. Så stiller han sig op og giver et amerikansk smil, der brænder igennem. Vi får at vide, vi skal kigge ind i kameraet, og at vi ikke må blinke, for der bliver kun taget ét foto, husker Adam Foss om oplevelsen i Aalborg.

Læs også
Arbejdsliv

Lokal topchef mødte Obama:- Karismaen oser ud af ham

Administrerende direktør for Thise Mejeri Poul Pedersen tiltrådte som bestyrelsesmedlem i Klimafonden Skive den 17. maj.

Klimafonden Skive har siden 2021 arbejdet med at undersøge, hvordan biobaserede ressourcer i landbruget kan udnyttes mere effektivt. Her vil Poul Pedersen passe perfekt ind, ifølge bestyrelsesformand Stig Christensen:

- Med Poul Pedersen får vi en person i bestyrelsen med stor indsigt i fødevarevirksomhed og det lokale erhvervsliv, og vi ser frem til at kunne drage nytte af hans mange kompetencer og erfaringer, siger han.

Læs også
Navnenyt

Nyt hos Klimafonden: Thise-direktør indtræder i bestyrelse

Slagteriet HKscan bliver nu anderkendt med Arbejdsmiljøprisen 2022 i kategorien Arbejdsulykker, efter nye målrettede mikrokampagner omkring eksempelvis værnemidler eller faldulykker.

Det reducerede arbejdsulykker med 95 procent, og slagteriet i Vinderup bliver nu hædret som en forgangsvirksomhed, der kan inspirere andre til at gøre det samme.

- I slagteribranchen er risikoen for arbejdsulykker høj, og det er inspirerende at se, at HKScan har lavet en effektiv arbejdsmiljøindsats med kreative mikrokampagner, der motiverer til bedre sikkerhedsadfærd blandt medarbejderne og dermed gør en forskel i hverdagen, siger Cristina Lage, Arbejdsmiljørådets formand.

Læs også
Nyheder

Vinder af arbejdsmiljøpris: Vinderup-virksomhed reducerede arbejdsulykker med 95 procent

Indlæser debat